• 3 jajka
• pół średniego awokado
• plaster łososia wędzonego na zimno
• 2 nieduże pieczarki
• mała cebula
• natka pietruszki i koperek (świeże)
• sól i pieprz
• sok z cytryny
Przygotowanie:
• Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skorupek i
przekrajamy na połówki. Łyżeczką delikatnie wybieramy żółtka.
• Trochę natki siekamy drobno i ugniatamy widelcem z żółtkami i połową awokado na
gładką pastę. Dzielimy ją na pół.
• Podsmażamy pokrojone drobno pieczarki z cebulką. Nie mogą być zbyt wilgotne.
Studzimy i siekamy jeszcze drobniej, jeśli jest taka potrzeba.
• Plaster łososia kroimy w drobne kawałeczki.
• Połowę pasty mieszamy dokładnie widelcem z pokrojonym łososiem. Próbujemy.
Dosmaczamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
• Pozostałą pastę mieszamy z pieczarkami i dosmaczamy pieprzem i solą.
• Pastę nakładamy do ugotowanych białek w miejsca po żółtkach. Pasty jest na
pewno więcej niż pierwotnie było żółtek, więc nakładamy hojnie i z górką.
• Dekorujemy świeżą natką i koperkiem. Koperek świetnie pasuje do pasty z
łososiem, pietruszka do pieczarek.
• Schładzamy w lodówce.
• Zajadamy!
pfffffffffff 2015sty a ta wciaz nie jest veganką
OdpowiedzUsuńPewnie dlatego, że wpis z 2014...
Usuń